Yaşam

Üç yıl önce Zonguldak’ta devraldığı çayhaneyi işleterek geçimini sağlıyor.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde çalışma azmi ile müşterilerin beğenisini kazanan Derya İncegül, çalıştığı dükkanı devralarak kendi işini kurdu.

Çıktığı yolda 18 yıldır verdiği emeği anlatan İncegül, duygularını şöyle dile getirdi:

18 yıldır iki çocuğumla uğraşıyorum. Çocuklarımı başka yerlerde çalışarak büyütmeye çalıştım. Geçenlerde burada bir çaycıda çalışmaya başladım. Bir süre sonra işverenim dükkanı böleceğini söyledi. Hatta almamı teklif etti. İlk başta, buna pek sıcak bakmadım. Arkadaşlarım çok destek oldular, burayı almam için bana güvendiler. Yine de bu çaydanlığı aldım. Çok şükür her şey yolunda. Çocuklarım büyüdü çok şükür çalışmaya başladılar.

“3 yıldır kendi çay dükkanımı işletiyorum”

Kendi işini kurana kadar çok zorluk çektiğini anlatan İncegül, şunları söyledi:

Buraya geldiğimden beri 3 yıl oldu. O zamandan beri kendi işimi yapıyorum. İnsanlar çok güzel bir dayanak sağlıyor. Elimi tutan çok insan var. Aslında bir kadının işi farklı insanların gözündedir. Daha hijyenik ve saf bir ortam için. Kadınlar olarak her zaman çaba göstermeliyiz. Önünüze bir çok engel çıkacak ama pes etmenizi istemiyorum. Aslında kadınlarımız ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalı. Çünkü kadınlar çiçektir. Benim gibi emek veren tüm annelerin Kadınlar Günü kutlu olsun. 8 Mart Kadınlar Günü kutlu olsun.

izmit-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu