Haber

Metro İstanbul lise öğrencileriyle resim atölyesi düzenledi

İstanbulBüyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, M2 Yenikapı- Hacıosman Metro Hattı’nın Levent istasyonunda lise öğrencileri ve sanatçı Birim Erol olay çıkardı. Toplam 40 öğrencinin katıldığı etkinlikte gençler, 100 yıl sonra hayal ettikleri dünyayı çizdiler.

Metro İstanbul, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Levent İstasyonu’nda lise öğrencileri ile sanatçı Birim Erol’u buluşturan resim atölyesi düzenledi.

Levent Garı’nda iki farklı oturumda gerçekleştirilen etkinliğe İstanbul’un çeşitli semtlerinden toplam 40 lise öğrencisi katıldı. Sanatçı Birim Erol’un etkinlikle ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından öğrenciler; Sprey, pastel ve akrilik boyalar kullanarak 100 yıl sonra nasıl bir dünya hayal ettiklerini müzik eşliğinde tuvallerine yansıttı.

ÇİZİLEN FOTOĞRAFLAR İSTASYONLARDA SERGİLENECEK

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, metroların şehrin bir yansıması olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Etkinliklerimizle yukarıdaki hareketli dünyayı metrolara ve istasyonlarımıza taşıyoruz. Bugün Levent istasyonumuzda gençleri, nasıl bir dünya hayal ettiklerini sorarak kullanacakları malzeme ve yöntemler konusunda tamamen özgür bıraktık. 100 yıl sonra hayallerini hem eğlenerek hem de resim yaparak tuvale yansıtabilecekleri bir alan açtık grafiti için çok popüler bir yer normalde buna izin vermeyiz ama bugün ne isterlerse yazsınlar dedik. duvarlarımızı kaplayarak istiyorlar.En çok gençler özgürlük istiyor.Onlara bu konuda biraz özgürlük vermek istedik.Yolcularımız da istasyondan geçerken etkinliğimizin bir parçası oldular.Burada çizilen tüm eserler istasyonlarımızda. Sergileyerek İstanbullularla buluşturacağız” dedi.

Metro İstanbul yolcularının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, istasyondan geçen Gazeteci Emre Kongar ve Tiyatro Oyuncusu Tuğrul Çetiner de katıldı.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu