Teknoloji

Yapay Zeka Tabanlı Sohbet Çevirisi Roblox’a Geliyor

Dünyada yeni bir trend yaratan Roblox’ta dil sorunu ortadan kalkıyor. Roblox’a yapay zeka tabanlı gerçek zamanlı sohbet çeviri özelliği geliyor.

Dünyanın her yerinden oyuncuların yer aldığı ve sohbetin aktif olarak kullanıldığı Roblox’ta yeni bir dönem başlayacak. Roblox’un yayınladığı resmi blog yazısında yapay zeka destekli yeni bir sohbet çeviri özelliğinin test edildiği ve testlerden olumlu sonuçlar alındığı paylaşıldı. Özellik 16 dili destekleyecek ve gelecekte daha da geliştirilecek.

Oyun Dünyasında Bir İlk!

Ayrıca Roblox’a getirilen sohbet çeviri desteğinin oyun dünyasında bir ilk olduğu da vurgulandı. Bu açıdan bu yenilik oyun sektöründe yeni bir trend haline gelebilir. Özellikle birçok farklı ülke ve dilin hakim olduğu coğrafyalara ulaşan oyunlar, oyuncuların daha iyi anlaşabilmesi için bu özellikleri oyunlarına ekleyebilir.

Roblox CTO’su Daniel Sturman bu özellikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Özel, geniş dil modelimiz o kadar hızlı ki, nereden olursa olsun insanların gerçek zamanlı olarak iletişim kurmasına yardımcı olacak. Yazarken 16 dilin herhangi birinden diğerlerine gerçek zamanlı çeviri yapabiliyoruz. Topluluk geliştiricilerimizin dünya çapında daha fazla kullanıcıyla etkileşim kurmasını sağlamak için yapay zekayı kullanmaya başladık. Artık yeni gerçek zamanlı yapay zeka sohbet çevirilerimiz sayesinde, fiziksel dünyada bile mümkün olmayan bir şeyi Roblox’ta mümkün kıldık. İnsanların dil engellerini aşmalarına ve sürükleyici 3D deneyimlerinde birbirleriyle sorunsuz bir şekilde bağlantı kurmalarına olanak sağladık. “Gelecekte, yapay zeka tabanlı sesli çeviri de dahil olmak üzere, Roblox’taki kullanıcı deneyiminin her parçasının tamamen ana dillerine çevrilmesini öngörüyoruz.” söz konusu.

Yapay Zeka Tabanlı Sohbet Çevirisi Roblox’a Geliyor

CTO Sturman’ın da söylediği gibi bu yenilik Roblox için bir öncü niteliğinde. Özellik üzerinde yapılacak çalışmayla oyunun daha fazla alanındaki dil sorununun tamamen ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Üstelik yapay zeka Roblox evrenini kapsayacak şekilde geliştirileceğinden çevirilerde görülen kusurların oluşması da beklenmiyor.

Roblox’un 70 Milyon Kullanıcısı Var

Roblox’taki bu yenilik aynı zamanda özelliğin kapsamlı test edilmesine de olanak tanıyacak. Çünkü son raporda Roblox’un 70 milyonun üzerinde kullanıcısı olduğu belirtilmişti. Aynı raporda 180 farklı ülkeden kullanıcı olduğu, her gün 19,7 milyon yeni arkadaşlık kurulduğu, günde 2,4 milyar sohbet gönderildiği belirtildi. Yeni özellik sayesinde Roblox’ta sohbet etkileşimlerinin artması bekleniyor.

Ayrıca özelliğin kullanıma sunulmasından önce yapılan testlerde önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlandığı ve kullanıcıların daha iyi bir sohbet deneyimi yaşadığı açıklandı. Bundan sonraki dönemde daha iyi bir çeviri desteği sağlanması amaçlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu