Haber

İsrail ordusu, 1,2 milyon Gazzeli’nin sığındığı Refah şehrine kara saldırısına hazırlanıyor

İsrail’in, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine olası bir kara saldırısı öncesinde atılacak adımları görüştüğü belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın siyasi kaynaklara dayandırdığı haberde, operasyonlara başlamadan önce Refah şehrinin boşaltılacağı belirtildi. Haberde, ilk etapta sadece kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere Gazze Şeridi’nin güneyinden kuzeyine insanların dönüşüne izin verilmesi ihtimalinin değerlendirildiği, Refah kentindekilerin başka şehirlere tahliye edilmesi seçeneğinin de düşünüldüğü belirtildi. Mısır sınırı yakınındaki kalabalığın azaltılması amacıyla Gazze’deki yerler de inceleniyordu.

MISIR MÜLTECİ AKIŞINDAN ENDİŞELİ

Refah şehrinin nüfus yoğunluğunun yoğun olduğu ve tahminlere göre şu anda 1,2 milyon kişinin yaşadığına dikkat çekilen haberde, şöyle devam edildi: “Mısırlılar, İsrail’e, Gazze Şeridi’nde yaşayan birçok insanın, İsrail’in işgali nedeniyle kendi topraklarına sızacağı yönündeki endişelerini iletti. savaş.” Açıklamaya yer verildi. Haberde ayrıca son günlerde Mısır tarafıyla savaş sonrası duruma ilişkin görüşmeler yapıldığı belirtildi.

REFAH ŞEHRİNE ZEMİN SALDIRISI YAPACAKLAR

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat’ta Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesindeki İsrail askerlerine yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada, kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine kaydıracaklarını söylemişti. Başbakan Binyamin Netanyahu da 4 Şubat’taki açıklamasında Refah şehrine kara saldırısı düzenleyeceklerinin sinyalini vermişti.

GAZELİLERİN SON BARINAĞI: RAFAH

İsrail güçleri sık sık hava saldırılarıyla Refah şehrini hedef alıyor. İsrail’in Refah kentine kara saldırısı düzenlemesi halinde Gazze Şeridi’nde sivillerin barınamayacağından korkuluyor.

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere yanıt vermek” gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e karşı kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. İsrail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

GAZZE’DE CAN KAYBI 30 BİNE YAKLAŞTI

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190’ı kadın olmak üzere 27 bin 585 Filistinli öldürüldü, 66 bin 978 kişi de yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölünün olduğu bildirilirken, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 381 Filistinli hayatını kaybetti.

562 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırının başladığı 7 Ekim’den bu yana 225’i toprak işgali sürecinde olmak üzere 562 askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Çatışmada 24 Kasım 2023’te 4 gün verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani mola” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu