Haber

Son Dakika: İsyanı bastırmaya çalışan Rus ordusu, akaryakıt deposunu ve Wagner’in konvoyunu vurdu! Bölgeden sıcak görüntüler

Rusya Wagner’in paralı ordusunun darbe girişiminin ardından bazı şehirlerde çatışmalar çıktı. Wagner, Voronej’de Rus hava kuvvetlerine ait uçakları ve helikopterleri düşürdü. Rusya ise Varonej’deki akaryakıt depolarını ve Wagner konvoylarını havadan vuruyor. İşte bölgeden görüntüler.

VORONEJA KİLİT NOKTA

Savaş bölgesi Ukrayna’dan ayrılırken isyan çıkarmak için Rusya’ya giren Wagner, önce Rostov şehrini kuşattı. Burada askeri hakimiyeti ele geçiren Wagner lideri Prigojin, Voronezh üzerinden Moskova’ya gideceklerini açıkladı. Bu noktada Voronej’de ordu ile Wagner arasında kilit rol oynayan çatışmalar çıktı.

KONVOYU BOMBALADILAR

Bölgeden alınan görüntülerde Rusya’nın bir askeri konvoyu hedef alıp bombaladığı görülüyor. Daha sonra patlamalar meydana gelir. Wagner kümesinden veya Rus hükümetinden henüz bir açıklama gelmedi. Ama bazı haberlerAjanslar bu haberi doğruladı.

RUSYA KENDİ PETROL TANKLARINI VURDU

Öte yandan Rus ordusu Voronej’deki petrol depolarını bombalıyor ve köprülerini havaya uçuruyor. Bu saldırıların Wagner güçlerini zayıflatmak, petrol ve yakıt bulmak için yapıldığı belirtiliyor.

haberagli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu