Ekonomi

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 10 milyon 550 bin liralık kırsal kalkınma projeleri için hibe anlaşması imzaladı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerle 10 milyon 550 bin lira bedelle 2 adet kırsal kalkınma ekonomik yatırım projesi hibe sözleşmesi imzaladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Ekleri çerçevesinde yapılan hibe başvuruları değerlendirilerek sonuçlandırıldı. Hibe almayı kabul eden ve almaya hak kazanan yatırımcılar ile Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında sözleşme imza programı düzenlendi.

Kırsal Kalkınma Ekonomik Yatırımları destekleme programı çerçevesinde Siirt’te 10 milyon 550 bin TL değerinde 2 yatırım yapılacak.

Yatırımcı Gazanfer Toprak’a ait olan ve bölgeye katma değer kazandıracak bakliyat tesisi, Kurtalan’ın merkez ilçesine bağlı Beykent Mahallesi’nde inşa edilecek. Bu projenin maliyetinin 9 milyon 300 bin lira olduğu belirtildi.

Siirt’in Tillo ilçesine bağlı İkizbağlar köyünde yatırımcı Muhammet Balcı tarafından 1 milyon 250 bin lira yatırımla fıstık işleme tesisi kurulacak.

Yatırım süreci, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ve yatırımcılar arasında imzalanan protokolle başladı. -SİİRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu