Ekonomi

DENİB Başkanı Memişoğlu; “2022’de Denizli’den 4,7 milyar dolarlık ihracat yapıldı”

Denizli İhracatçı Birlikleri (DENİB) 2022 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yapan DENİB Lideri Hüseyin Memişoğlu; 2022 yılında Denizli genelinde ihracatımız yüzde 2,8 artarak 4,7 milyar dolar olarak gerçekleşti” dedi.

DENİB üyeleri, 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı için hizmet binasında toplantıya geldi.

Genel Kurul’da konuşan DENİB Lideri Hüseyin Memişoğlu, “Öncelikle 6 Şubat 2023’te ülkemizi derinden sarsan depremde desteğini esirgemeyen üyelerimize teşekkür ediyorum. 2022 yılında da Denizli genelinde ihracatımız devam ediyor. yüzde 2,8 artarak 4,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.Farklı sektörlerde 185 ülkeye 3029 farklı set ürün ihraç ettik 808 milyon dolar ile kablo branşında yüzde 17,2, 617 milyon dolarla bakır tel branşının payı yüzde 13,1, 338 milyon dolarla tarım branşının payı yüzde 7,2 ve son olarak doğal taş sektörünün payı yüzde 7,2 oldu. 279 milyon dolar ile yüzde 5,9 olarak kaydedildi. Nihai mallarda ihracatta dikkat çekici artışlar oldu” dedi.

“Aktif ihracat yapan firma sayısı 1660’a ulaştı”

Denizli’nin en çok ihracat yaptığı ülkelere değinen Başkan Memişoğlu; “2022 yılında Denizli’den ihracat yaptığımız ilk beş ülke İngiltere, ABD, Almanya, İtalya ve İsrail olarak sıralandı. 2022 Mart ve Haziran aylarında Denizli, Türkiye genelinde 7. sırada yer aldı. Ocak, Nisan, Temmuz, Ağustos ve Ekim. 2012 yılında 8. sırada yer almış ancak yılı genel olarak 9. sırada tamamlamıştır.Ayrıca 2022 yılında 276 firmamız ilk kez ihracat yapmıştır. 2022 yılı 1.660. Bu vesileyle tüm ihracatçılarımıza katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Yürüttüğümüz faaliyetlere kısaca değinmek gerekirse, Nisan 2022’den bu yana toplam 16 uluslararası pazarlama etkinliği düzenledik. Hometex, Mayıs 2022’de, Haziran’da Heimtextil, Eylül’de Marmomac, Kasım’da Helal Expo Foods Ocak 2023’te Heimtextil fuarında ve Mart 2023’te Middle East Energy ve Saudi Arabian Turkish Export Works fuarında yerimizi aldık. Bu fuarlara 226 Denizli katılımcısı katılırken, daha fazla 400’den fazla ziyaretçi standlarımızda toplantılar gerçekleştirdi. Yurtdışı pazarlama faaliyetlerimizde toplam 9 farklı heyet programı düzenlenmiştir. Bu organizasyonlarda, farklı ülkelerden 109 yerli firma ile 264 yabancı firma arasında 1.150’den fazla ikili iş görüşmesi gerçekleştirilmiştir.

“Japon alım heyeti Denizli’ye gelecek”

Yılın geri kalanında yapılması planlanan faaliyetlere de değinen Memişoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu ay sonunda doğal taş sektörü için alım heyet çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca evimiz için düzenlediğimiz Japonya yurtdışı pazarlama programına ek olarak Mayıs ayında ilimize Japonya’dan bir alım heyeti getirmeyi planlıyoruz.” tekstil sektörü geçtiğimiz şubat ayında Arjantin, bakanlığımızın uzak ülkelere yönelik stratejisi kapsamında, Birliğimiz için bir ilk olacak olan Birliğimiz genel ticaret heyetlerinin Danimarka ve Kanada’ya ilk genel ticaret heyetleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ev tekstili sektörümüz için danimarka, isveç ve abd’ye heyet düzenlemek önümüzdeki eylülde italya’nın verona kentinde düzenlenecek olan marmomac fuarında yerimizi almayı planlıyoruz. genel kurul toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum Birliğimiz ve üyelerimiz için.” – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu