Haber

Zaharova’dan Hamas’ın elinde bulunan Rus vatandaşlarına ilişkin açıklama

Radyo Sputnik’eZaharova bir açıklama yaptı. Hamas’ın elindeki Rus vatandaşlarıve özgürlüklerine kavuşmaları için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rehineler arasında yer alan Rusların İsrail’de daimi ikamet sahibi olduklarını, Dışişleri Bakanlığı’nın edindiği bilgilere göre mağdurlar veya rehineler arasında turistik veya geçici olarak ziyarete gelen kimsenin bulunmadığını kaydetti. ZaharovaÇifte vatandaşların da bulunduğunu ancak bu kişilerin Moskova’nın gözünde Rus vatandaşı olduğunun altını çizdi.

Rusya’nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov, Gazze Şeridi’nde şu anda Hamas tarafından 5 veya 6 Rus vatandaşının tutulduğunu söyledi.

Zakharova, Rusya’nın rehinelerle ilgili durumun çözümüne katkıda bulunmak için aktif çaba gösterdiğini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinPersoneliyle yaptığı toplantıda hem Filistin’de hem de İsrail’de çok sayıda Rus vatandaşının bulunduğunu belirterek, bölgede ihtiyaç sahibi herkese insani yardım sağlanmasına ilişkin sorunların çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

19 Ekim’de Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki halka yönelik 27 ton insani yardım taşıyan bir uçağın Başkan Vladimir Putin’in talimatıyla bölgeye gittiğini duyurdu.

seyhan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu