Haber

Turgut Altınok anketinin sonuçlarını açıkladı

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı.

Turgut Altınok’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Projeler ne zaman açıklanacak?

Bugün belediye başkan adaylarımızı açıkladık. Projelerimiz hazır. Ekler yapıyoruz. Ankara için projelerimizi yakın zamanda açıklayacağız.

Dün Ulaştırma Bakanı’yla görüştünüz. Yeni raylı sistemlerin mesajı verildi. Bazı ipuçları verebilir misiniz?

Ankara’da ciddi bir trafik sorunu var. Kuyrukta bekleyenlerin sayısı arttı, otobüs seferlerinin sayısı azaldı. Soğukta vatandaşlarımız duraklarda kuyrukta bekliyor ancak kuyruk sayısı arttı. Otobüsler de dolu.

Dün Ulaştırma Bakanımızla birlikte 2 saate yakın hem Ankara’nın trafik sorunu hem de raylı sistemler üzerinde çalıştık. Yakında Ankara’ya beklediği müjdeli haberi vereceğiz. Elbette devletin imkanları da değerlidir. Büyükşehir belediye başkanlarının büyükşehir belediyesinde önemli bir bütçesi var. 2024’te 99-100 milyar dolarlık bir bütçesi var. Ama Ankara’nın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Ankara’nın başta trafik, hava kirliliği olmak üzere pek çok düşüncesi ve sorunu var… Ankara’yı raylı sistemlerle donatacağız. Ankara bize inanmalı ve güvenmeli. Biz ne dersek onu yaparız.

Sayın Mansur Yavaş, Ankara’ya 5 yılda 58 kilometre metro sağlama sözü verdi. Ama 5 cm’lik metro yok. Dolayısıyla 5 yıl içinde Ankara’ya önemli bir metro kazandıracağız. Ayrıca açacağımız yeni bulvarlar ve hazır bulvarlar da trafiği önemli ölçüde rahatlatacak.

Bir devrim daha yaşayacağız. Ankara’da kuyrukta bekleme dönemini sonlandıracağız. Otobüs ve minibüs sayımızı artıracağız, insanlarımız duraklarda, kuyruklarda, kışın soğukta donmayacak, yazın sıcağında terlemeyecek. Ayrıca yeni ısıtmalı duraklar da olacak.

İnsanımız yaşadığı şehirden ne bekliyor? Çocukları ve ailesiyle Ankara’dan yola çıktı… Ankara’da nereye gitmek ister, çocuklar nereleri görmek ister, gençler nereye gitmek ister? Aile nereye gitmek istiyor? Acımız var, sevgimiz var, dev projelerimiz var.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NDE NELER YAPTLAR

Türkiye’nin en büyük şelalesi Keçiören’dedir. Bir gecekondu şehrinden sular ve göller şehrine dönüştü. Spor merkezleri, teknoloji merkezleri, kalemiz, deniz dünyamız, hayvanat bahçemiz… İnşallah AnkaPark’ı da açacağız. Oraya bir de doğa koruma alanı inşa edeceğiz.

HAVALİMANI METROSU

Dün Sayın Bakanımızla yaptığımız toplantıda gündeme geldi. Keçiören Şehir Hastanesi’ne, Etlik Şehir Hastanesi’nden Ovacık’a… Keçiören’de de metro ağımızı genişleteceğiz. Projesi hazır, her şey hazır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

İlçelerimiz, mahallelerimiz eskidi. 2019 yılında göreve geldiğimizde Keçiören’in yüzde 80’inin 1 yılda kentsel dönüşüm planlarını yapmıştık. Büyükşehir Belediye Başkanı bunu veto etti. Sonra ‘Göreceksiniz bu planlar iptal edilecek’ dedi ve öyle de oldu. Tabii bir de Çankaya var mesela. Gaziosmanpaşa eskidir, Bahçelievler eskidir,

Dün Balgat’taydım… Ne ‘istiyorsun?’ Diye sordum. Dediler; ‘Başkanım kentsel dönüşüm istiyoruz.’ Dolayısıyla birçok projemiz var. Ankara’nın deprem kuşağında ya da yoğun deprem kuşağında olmadığını düşünmeyelim. Şereflikoçhisar’dan geçen bir fay hattı var. Yönü Ankara’ya doğrudur. Allah göstermesin, bu fay hattı koptuğunda Ankara’da büyük yıkımlar, ölümler yaşanabilir. Bu yüzden Elbistan’da, Maraş’ta, ardından Pazarcık’ta deprem oldu. Ama en büyük yıkım Hatay’da yaşandı. Deprem fay hattının tarafı Hatay’a doğruydu.

Bu nedenle sadece konuşmakla kalmayıp, hızlı hareket etmeliyiz.

ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

Adaylığımız açıklanır açıklanmaz yapılan ankette Mansur Yavaş’tan üstün çıktık, birinci çıktık. Elbette birçok projemiz var. Altınok bir hizmet adamıdır, bir gönül adamıdır. Keçiören’de küçük bir bütçeyle yaptıklarımız elbette Ankara’da yapacağımız birçok iş ve hizmetin garantisi ve müjdesidir.

Dolayısıyla Ankara bunu görecek. Ankara’nın her köşesine dokunduk. Keçiören belediye başkanı olmasına rağmen cenazeleri, düğünleri, acıları, sevinçleri, sevinçleri… Ankara’nın birçok köy ve ilçesinde köylerinde her şeyin bir tuğlası var bizde.

Bu, Ankara’nın talihinin değişmesi için bir seçenektir.

İYİ PARTİ’NİN ETKİSİ NE OLACAK?

İYİ Parti’nin elbette etkisi olacaktır. Şöyle olacak; Ankara’da son milletvekili seçiminde CHP 30.55 civarında oy aldı, AK Parti 32.55, MHP 10.37, DÜZGÜN Parti 12.30 aldı… Böyle bir oy var. Zafer Partisi var, başka partiler var. Ama CHP’li olup ‘Oyumu sana vereceğim’ diyen çok sayıda vatandaşımız var. Herkesi kucaklıyoruz, herkesin belediye başkanı olacağız. Herkesi gecikmeden kucaklayacağız ve kucakladık. Ancak Çankaya, Bala, Cihan ve Nallıhan da büyük hizmet alacak.

MANSUR YAVAŞ SANAL BİR BELEDİYE BAŞKANI GİBİ

Ankara’ya inanıyorum; Gerçek bir belediye başkanı, ona hizmet eden ve yanında olan sanal bir belediye başkanı değil, sokakta olan bir belediye başkanı, halkın yanında olan bir belediye başkanı… Her şey ortada. Değerli büyükşehir belediye başkanımızın 5 yılına baktığınızda bir aydır sokakta fotoğrafı yok, üzücü.

REFAH PARTİSİ İLE YENİDEN İŞBİRLİĞİ OLACAK MI?

Müzakereler devam ediyor, bunlar bitene kadar bir şey söyleyemem.

MELİH GÖKÇEK’İN SORUSUNA CEVAP

Kimseye kırgınlığım ve kırgınlığım yok. Kişisel bir kırgınlığım olamaz. Herkesi kucaklıyoruz. İntikam alma arzumuz yok, benim üretimimde yok. Herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışımız var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu