Haber

Soyer: “İzmir’e verdiğimiz sözü tuttuk”

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etabında tapular dağıtıldı

Soyer: “İzmir’e verdiğimiz sözü tuttuk”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan kentsel dönüşüm projelerinden birinde bir tapu sevinci daha yaşandı. Karşıyaka Örnekköy’deki çalışmaların ikinci etabında binaların imalatları tamamlandı. Tapuları hak sahiplerine dağıtan Önder Soyer, “Diğer etapları da en kısa sürede tamamlayacağız. İzmir’e bir söz verdik. Biz sözümüzü tuttuk. “4,5 yılda bahane değil iş ürettik” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesinde, yerinde ve yüzde 100 mutabakat esasları çerçevesinde, Türkiye’ye örnek olacak şekilde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 6 bölgede toplam 248 hektar alanda devam eden dönüşüm projelerinin bir etabında da tapu sevinci yaşandı. Karşıyaka Örnekköy’de tamamlanan ikinci etabın faydalanıcıları tapularını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den aldı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve hak sahipleri katıldı.

Yolumuzdan sapmadık
“İzmir sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla kürsüye gelen Lider Soyer, şunları söyledi: “Sizlerle gurur duyuyoruz kardeşlerim. Temelini attığımız Örnekköy 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin çalışmaları 2. ve 2. sırada yer alıyor. yarım yıl önce tamamlandı. İzmir’e söz verdik. Sözümüzü tuttuk. Bu söz artık karşınızda. Kentsel dönüşüm seferberliğimizde her zaman üç temel prensibi gözettik. Yerinde dönüşüm, %100 uzlaşma ve en önemlisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi ve kefilliği. Bugün 170 konut ve 20 işyerinin tapularını teslim ediyoruz. İkinci etaptan yararlananlar bugün sadece yeni evlerine sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda sahip olacaklar. Örnekköy’de çok sağlıklı bir altyapı var. Depreme karşı dayanıklı ve sağlam binalara yerleşecekler. Örnekköy halkı yeni evlerinde güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşayacak. Bunun sonrasında gerçekleşmesi bizim için büyük mutluluk. uzun yıllardır bekliyoruz. Çünkü çok zor şartlarda başladık. Pandemi, deprem, ekonomik kriz, yüksek enflasyon… Ama biz yolumuzdan sapmadık. Geçen hafta yağmurdan dolayı erteledik, ‘ne olursa olsun, haftaya kar yağsa da, tsunami de olsa yaparız’ dedim, Allah razı olsun, bizi yalnız bırakmadınız. “Gerçekten bizim görevimiz sizlere hizmet etmenin, sözümüzü tutmanın, tapularınızı teslim etmenin gururu ve heyecanıdır” dedi.

“Örnekköy’ün talihini değiştirmiş olacağız”
İzmir’de yürüttükleri kentsel dönüşüm projeleriyle sadece binaları dönüştürmeyi amaçlamadıklarını belirten Lider Soyer, “Asıl amacımız vatandaşlarımızın hayatlarını güzelleştirmek. İlk etapta Örnekköy’de 143 bağımsız üniteyi hak sahiplerine teslim ettik. Bugünkü törenle 333 konutu hak sahiplerine kavuşturacağız. Üçüncü, dördüncü ve beşinci etaplarda 1.600 bağımsız ünitenin üretimine devam ediyoruz. Altıncı etabımızda ise kura ve ihale hazırlık süreçlerine başlıyoruz. Örnekköy’de yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla toplam 3 bin 800 bağımsız birimin yani Örnekköy’ün talihini değiştireceğiz. Deprem bu toprakların, İzmir’in bir gerçeğidir. Yarım asır öncesine dayanan kentleşme sorunları, bugün iklim kriziyle birleşerek birçok metropolde krizlere neden oluyor. Göreve başladığımızda, daha 30 Ekim depremini yaşamadan, geleceğe güvenle bakan, dayanıklı, yaşanabilir bir İzmir kurmak için Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel Uyum Daire Başkanlığı’nı kurduk. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, ODTÜ ve Çanakkale 18 Mart üniversitelerinden 80’i aşkın akademisyenimizle Türkiye’nin hem karada hem de denizde en kapsamlı sismisite ve tsunami risk araştırmalarına devam ediyoruz. “İnşaat Mühendisleri Odamızla birlikte her binamıza deprem güvenlik sertifikası veriyoruz” dedi.

“Bu 4 buçuk yılda hep bahane değil, iş ürettik”
Lider Soyer, kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 farklı bölgede, 8 etapta, 820 bin metrekarelik inşaat alanında sürdüğünü belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bölgesel ölçekteki çalışmaların yanı sıra Türkiye’de ilk kez bina ölçeğinde dönüşüme başladık. Halkın Konut Kooperatifleri modeliyle vatandaşlarımızı kendi binalarının müteahhitlerine dönüştürdük. Kurulan ilk kooperatifin üyeleri ve Dilber Apartmanı sakinleri çok yakında yeni evlerine kavuşacak. Bugün Büyükşehir Belediyemizin kurumsal kapasitesiyle 51 kooperatifimizle sözleşme ve inşaat sürecinin her noktasında vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Dayanıklı ve yaşanabilir bir İzmir için çok çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Peynir gemisi kelimelerle hareket etmez. Bu dört buçuk yılda bahane değil, iş üretmeye çalıştık. “Bir analiz üretmeye çalıştık.”

“3’üncü, 4’üncü ve 5’inci aşamalar bizim namus ve vicdan görevimizdir”
İzmir’in geleceğini korumak adına şehrin altyapısını ve yapı stokunu güçlendirdiklerini belirten Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Attığımız adımlarla şehrimizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler üreterek, İzmir’in gelecek 50 yılını garanti altına alacak projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. Söz verdik ve yaptık. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Bugün burada tapularını teslim edeceğimiz hak sahiplerine yeni evlerinin, yeni hayatlarının huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. İkinci etabın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 3., 4. ve 5. etapları almaya hak kazananlar ve bekleyenler emin olun, en kısa sürede mutlaka tamamlayacağız. Bu bizim onur ve vicdan görevimizdir. Asla durmak yok. Yolumuza devam edeceğiz ve en kısa sürede bunları başaracağız. Kimsenin şüphesi olmasın. “Bu şehirde yaşamaktan ve sizlerle bir arada yaşamaktan gurur duyuyorum.”

Çok mutluyuz
Törende konuşan Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu, “Kentsel dönüşüm çok zor bir proje ama Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi bunu çok iyi bir şekilde tamamlamaya çalışıyor. “Tapularınız, evleriniz hayırlı olsun” dedi.
Örnekköy Mahalle Muhtarı Avni Yüksel, “Uzun zamandır beklediğimiz umutlarımızın ve hayallerimizin gerçekleştiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. Tapularımızı aldığımız için çok mutluyuz” dedi.
Hak sahipleri adına konuşan Ceyhan Narin, “Çocukluğum burada geçti. Annem ve babam vefat etti, keşke onlar da görebilse, artık onların da şansı var. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. “Bu kolay bir şey değil” dedi.

Binaların özellikleri
7 ve 10 katlı 2 bloktan oluşan ikinci etapta 2 katlı bodrum ve 94 araçlık kapalı otopark bulunuyor. 29 bin 352 metrekarelik proje alanında 53 metrekare (1+1), 62 metrekare (2+1), 74 metrekare (2+1), 84 metrekare (2+1), 96 metrekare metrekare (3+1) ve 107 metrekare (3+1)+1) olmak üzere toplam 6 farklı konut tipi bulunuyor.

Diğer etaplarda çalışmalar devam ediyor
Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında 2020 yılında 143 bağımsız ünite tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Bugün düzenlenen törenle 170 konut ve 20 işyerinden oluşan 190 bağımsız bölümün tapuları hak sahiplerine teslim edildi. projenin ikinci aşaması. 1.600 bağımsız ünitenin yer aldığı 3., 4. ve 5. etapların imalatları tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca 6. etap için de kura ve ihale hazırlıkları yapılıyor. 3 bin 800 bağımsız bölümün üretileceği alanda 333 bağımsız bölümün inşaatı tamamlandı.

İzmir’de dönüşüm süreci
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm süreçlerinde hak sahipleri ile anlaşmaya varılarak “Yerinde Dönüşüm” unsuru hayata geçiriliyor. Burada yaşayanların aynı bölgede, yenilenen çevrede ve sağlıklı yapılarda yaşamlarını sürdürmelerine öncelik veriliyor. 4 farklı kentsel dönüşüm alanında inşaat imalat ve yeni ihale etaplarına yönelik çalışmalar uzlaşma görüşmeleri ile birlikte devam ediyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanında 3 etap, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanında 2 etap, Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında 1 etap ve Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanında 2 etap olmak üzere 8 etapta 5.560 bağımsız bölümün inşaatı devam ediyor. yaklaşık 820 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-bornova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu