Haber

Nepal’de 6,4 büyüklüğünde deprem: 128 ölü

– Nepal’de 6,4 büyüklüğünde deprem: 128 ölü

KATHMANDU – Nepal’in Jajarkot bölgesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu 128 kişi hayatını kaybetti.

Nepal Ulusal Sismoloji Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, dün yerel saatle 23.47’de Karnali eyaletinin Jajarkot bölgesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Ramidanda köyü olan depremin ardından çok sayıda ev yıkıldı. Dağlık bölgede meydana gelen deprem heyelana neden olurken, yollar kapandı.

Polis Sözcüsü Kuber Kadayat, Jajarkot’ta 92, komşu Batı Rukum’da ise 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Jajarkot bölge yetkilisi Harish Chandra Sharma, yaptığı açıklamada, “Yaralıların sayısı yüzlerce olabilir, ölümler de artabilir. Çok sayıda ev çöktü, bazılarında da çatlaklar oluştu. Binlerce kişi geceyi soğuk ve açık tarlalarda geçirdi. Artçı sarsıntılar sırasında hasar gören evlere girmekten çok korktular. “İçeri giremedim” dedi. Polis memuru Namaraj Bhattarai, arama kurtarma ekiplerinin depremden etkilenen bölgelere ulaşabilmesi için yolların açılması gerektiğini belirtti. deprem.

Başbakan bölgeye gidiyor

Nepal Başbakanlık Ofisi, Başbakan Pushpa Kamal Dahal’ın arama, kurtarma ve yardım çalışmalarını denetlemek üzere 16 kişilik askeri sağlık ekibiyle bölgeye yola çıktığını duyurdu.

karakocanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu