Ekonomi

Karatay Belediyesi Beton Elemanları Üretim Tesisi Hizmete Açıldı

Konya merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Beton Elemanları Üretim Tesisi törenle açıldı.

Karatay Belediyesi’nin ilçe genelinde altyapı çalışmalarında kullandığı kilit beton parke, bordür ve betonun en hızlı, daha ekonomik ve kalite standartlarında üretilebilen Karatay Belediyesi Beton Elemanları Üretim Tesisi törenle açıldı. Tatlıcak Mahallesi’nde 12.331 metrekare alan üzerine kurulan ve 1.551 metrekare kapalı depolama ve üretim tesisine sahip olan fabrika, betonarme prefabrik olarak tasarlandı.

Tesis, bims briket, beton briket ve kısmi hazır beton ile anahtar parke ve bordür taşı üretebilecek. Üstelik söz konusu üretim piyasaya göre en az yüzde 20 fiyat avantajına sahip olacak. Yılda ortalama 300 bin metrekare kilitli beton parke taşı üretebilen tesis, yılda ortalama 325 bin metre bordür taşı üretebilecek. Günde 1.200 metrekare kilit parke taşı veya 1.300 metre bordür üretebilen tesiste ayrıca 10 bin metrekare parke stok alanı bulunuyor. Ayrıca Karatay Belediyesi’ne yılda en az yüzde 20 tasarruf sağlayacak.

“Tüm yatırımlarımızı öz kaynaklarımızla gerçekleştiriyoruz”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tesisin açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tüm yatırımlarını öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, şehrin altyapısını daha da güçlendirecek yatırımlara ayrı bir önem verdiklerini belirtti. semt. Önder Hasan Kılca; “2021 yılında Büyükşehir Belediyemizin desteği ile yeni asfalt plentimizi ve Asfalt Analiz Laboratuvarımızı belediyemize kazandırdık. Şimdi ise Beton Elemanları Üretim Tesisimizi hizmete açıyoruz. Hem ilçe merkezimizde hem de uzak ilçelerimizde altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemesi.” Mahalleler çok maliyetli projelerimizin ortasında.Kaynaklarımızın doğru ve verimli kullanımı değer kazanıyor.Bugün açılışını yaptığımız bu tesis ile belediye olarak kendi bünyemizde anahtar parke, bordür ve kısmen beton üretmeye başladık. Oluşturduğumuz prefabrik alan ve ekipman alımlarının arazi hariç toplam maliyeti 36 milyon TL’yi buluyor.Kurduğumuz tesisimizde günde 1250 metrekare kilit parke taşı veya 1500 metre bordür taşı üretebileceğiz. betonarme prefabrik olarak tasarlanmış, 10 bin metrekare parke stok alanı ile yılda ortalama 300 bin metrekare kilit parke veya 325 bin metre bordür üretmeyi hedefliyoruz. Böylece altyapı çalışmalarımızın en büyük gider kalemlerinden biri olan kilit kaldırım ve bordür maliyetimizi düşürerek en az yüzde 20 tasarruf etmiş olacağız.”

“Üreten belediyecilik vizyonumuz doğrultusunda hareket ediyoruz”

Karatay Belediyesi olarak bu yıl ilçe genelinde 750 bin metrekare kilitli parke uygulaması hedefi koyduklarını hatırlatan Hasan Kılca, bu çerçevede çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerinin altını çizdi.

Kilca sözlerini şöyle tamamladı; “Bu çalışmaları tamamladığımızda 2019 yılından bu yana ilçemiz genelinde uyguladığımız kilitli parke büyüklüğü 2,8 milyon metrekare ile rekor seviyeye ulaşmış olacak. Yine bu çalışmalar çerçevesinde ilçemizin tüm iç yollarını kaplıyoruz. ilçe merkezi ve 32 uzak mahalle ve yaylaların bazı iç yolları kilitli parke ile şehrimizin çehresi Değiştikçe de vatandaşlarımıza sağlam, estetik ve uzun ömürlü hizmetler sunmaya devam edeceğiz.Karatay Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. her zaman daha iyiyi hedefleyen bir anlayışla çalışmak.Üreten belediyecilik vizyonumuz doğrultusunda hareket ederek kurduğumuz Beton Elemanlar Tesisimizin belediyemize ve ilçemize hayırlı olmasını diler, teşekkür eder, değerli misafirlerimiz.”

“Konya belediyeleri hizmetleriyle şehre değer kattı”

Tesisin Karatay ve Konya’ya hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya belediyelerinin hizmetleriyle şehre değer kattığını söyledi.

Önceki Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya Karatay’da verdiği emeklerden dolayı teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzbaş; Beton Elemanları Üretim Tesisi’nin kentin üretim ekonomisine değer katacak bir yatırım olduğunu kaydetti.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Karatay Belediyesi Beton Elemanları Üretim Tesisi’nin belediyenin öz kaynaklarıyla faaliyete geçmesinden gurur duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karatay Beton Elemanları Üretim Tesisi açıldı. Açılışın ardından tesisi gezen protokol üyeleri, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan tesisteki üretim ve yatırım hakkında bilgi aldı.

Öte yandan açılış programı; AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özer, AK Parti Konya İl ve İlçe İdare Meclisi Üyeleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim yöneticileri, Konya Basın ve muhtarlar katıldı. – KONYA

odunpazariajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu