Haber

İzmit’te Dr. Sadık Ahmet Anıtı açıldı

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet Kocaeli’de unutulmadı. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi öncülüğünde 13 STK tarafından düzenlenen etkinlikte Dr. Sadık Ahmet Anıtı’nın açılışı yapıldı. Batı Trakya Türklerinin Yunanistan’daki hakları için yaptığı çalışmalarla tanınan Dr. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Kocaeli İl Yönetim Kurulu Başkanı Ali Korkmaz, Siyasi Parti İl Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

“Dr. SADIK AHMET BİR KAHRAMANDIR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sadık Ahmet’in anısını Kocaeli’de yaşattıklarını belirterek, “İzmit Outlet Center ile 41 Burda AVM arasına yapılan yaya üst geçidine “Dr. Adını “Sadık Ahmet Üst Geçidi” koyduk. Bu sefer onun anısını yaşatmak için bir anıt diktik. Büyük milletler, kahramanlarını anıtlarla yaşatmasını bilenlerdir. Çünkü asıl olan durum ve duruştur. Esas olan o davanın ve duruşun unutulmadan devam etmesidir. Aksi takdirde davanızı ve duruşunuzu unutursanız tarihinizi de unutursunuz. Pir Edebali Hazretleri, ‘Geçmişi olmayanın geleceği de yoktur’ diyor. Geçmişi olmayan millet yoktur. Millet olabilmeniz için geçmişle bağınızın çok sağlam bir şekilde devam etmesi gerekir. Geçmişle bağımızı kuran en kıymetli unsurlardan biri de tarihimize hizmet etmiş kahramanlarımızın hatıralarını yaşatmaktır. Dr. Sadık Ahmet de hiç şüphesiz bu kahramanlardan biridir.

 

“KUTSALLARIN ANILARINI TUTALIM”

Önder Büyükakın, Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklerinin hakları için değerli çabalar sarf ettiğini belirterek, “Bırakın Batı Trakya’da Türküm demeyi, Türk adının anılmasının zor olduğu bir dönemde, Türk adının anılmasının güç olduğu bir dönemde, Türk’ün adının anılmasının zor olduğu bir dönemde, Türk’ü Türküm demeyi bırakın” dedi. ben türküm dedi Şimdi anıtın üzerinde ‘Türk olduğum için hapse atılıyorum’ yazıyor. Beni kaç kez hapse atarlarsa koysunlar, gururla Türk olduğumu söylemeye devam edeceğim. Cesur duruşu sayesinde bu dava devam ediyor. Dr. Sadık Ahmet’e saygı ve sevgiyle bağlı olan herkes, ailesine de aynı saygıyı göstermelidir. Bu milletin her ferdi, Dr. Sadık Ahmet’in hatırasına sahip çıkacaktır. Bu vesileyle aramızdan ayrılışının 28. yılında kendisini saygı ve rahmetle anıyor, hatırasına ve davasına sahip çıkacağımı bir kez daha beyan ediyorum.”

 

IŞIK AHMET’TEN BÜYÜKAKIN’A ANMA TEŞEKKÜRLERİ

Batı Trakya Türklerinin savunucusu Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet ise yaptığı konuşmada, “28 yıl sonra yeniden adımızın anılması ve her an gündemde olmamız bizim için çok gurur verici bir olay” dedi. Işık sözlerinin devamında, “Benim için anlamlı bir gün. 28 yıl sonra yeniden soyadını taşımam ve başkanımın adının burada da anılması çok değerli. Bir kişi en son adıyla anıldığında ölür. Herkesin ona duyduğu saygıyı görüyorum. Onunla 17 yıl bu çabanın içindeyim. Hayatta kalsaydı yapacak çok işi vardı. Yunanistan’da olaylar devam ediyor. Yunan devleti son 9 Türk okulumuzu da kapattı. Türkiye büyük bir devlettir. Burada hoşgörü var. Ancak Türkiye’deki her aksiliğe veya Batı Trakya’da sesimiz duyulduğunda anında müdahale ediyorlar. Batı Trakya Türkleri olarak oradaki davamız devam ediyor. Sadık Ahmet’i kaybetmiş olabiliriz ama onun yoluna devam ediyoruz. Lozan Barış Antlaşması ile koruma altına alınan Türkler, Batı Trakya’da yaşamaya devam edeceklerdir. Balkanlara verilen takviyeyi hissediyoruz. Bundan sonra da sizlerin katkılarıyla Batı Trakya ve Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızla birlikte bu çabayı sürdüreceğiz. Tahir, liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in adını yaşattığınız için çok teşekkür ederiz.”

 

“BÜYÜK LİDERLER HER TOPLUMUN ÖDÜNÜNÜ VERMEZ”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, Sadık Ahmet’in büyük bir cemiyetin başı olduğunu belirterek, “Büyük liderler her topluma nasip olmaz. Ne mutlu ki Dr. Sadık Ahmet gibi bir lider çıktı aramızdan. Batı Trakya Türk gençliğine teşekkür etmek istiyorum. Bu kutlu davada devraldıkları bayrağı her zaman ileriye ve güzel günlere taşırlar. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükyakakın ve İzmit Şube Başkanımız Yüksel Öztürk olmak üzere anıtın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, “Dr. Sadık Ahmet, Türk tarihine adını altın harflerle yazdırmış, milletimizin gönlünde derin bir sevgi ve saygı kazanmış büyük bir kahramandır.

 

ANITI TÖRENLE AÇILDI

Konuşmaların ardından Dr. Sadık Ahmet Anıtı’nın açılışı yapıldı. Karanfillerin bırakıldığı anıtın üzerinde Dr. Sadık Ahmet’in hayatı ile ilgili yazı, resim, Batı Trakya haritası, cümleleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Batı Trakya Misak-ı Milli’dedir” yazısı bulunmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu