Haber

İstanbul’da Terzilerde Seçim Yoğunluğu

Usta terzi Mehmet Yılmaz ve çalışanları, İstanbul’un merkezindeki atölyelerinde milletvekili adaylarına takım elbise dikiyor.

14 MayısAdayların hızla artan talepleri, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala Yılmaz’ın işleri son bir ayda en az yüzde 50 arttı.

SES 1 (Türkçe): MEHMET YILMAZ, Terzi Ustası:

“Adayların hepsi toplum karşısına çıkarken fit ve şık görünmek istiyor. Bu seçimde daha çok milletvekili adayı kılık kıyafet için daha çok yarışıyor.”

SES 2 (Türkçe): MEHMET YILMAZ, Terzi Ustası:

“Elbette bu işte çok iyi giyinmesini bilen adaylarımız var. Bilmeyenler varsa yönlendiriyoruz. Kumaş seçiminden modeline kadar yardımcı oluyoruz. Ayakkabı, kravat, kemer ve elbise modelleri.”

1979’dan beri bu işi yapan terziye göre takım elbisenin montajdaki ciddiyeti temsil etmesi için siyah veya lacivert, pantolonun ise dar ve pilisiz olması gerekiyor.

Bir takım elbisenin tüm aksesuarları ve dikim ücretleri dahil fiyatı 35.000 ile 100.000 Türk Lirası (yaklaşık 1.800-5.130 ABD Doları) arasında değişmektedir. Ancak müşteri İngiltere veya İtalya’dan ithal dokuma işlerini tercih ederse kumaşın tek başına maliyeti rahatlıkla 5 bin dolara çıkıyor.

Tailor, çok daha değerli olmalarına rağmen, ısmarlama takım elbiselerin artan popülaritesinin mantıklı bir nedeni olduğuna inanıyor. Ona göre hazır takım elbiselerin kaba kesimli klişe modellere sahip olması gibi dezavantajları var.

SES 3 (Türkçe): MEHMET YILMAZ, Terzi Ustası:

“Mağazalarda satılan takım elbiselerde mesela ceketin kol uzunluğu kişiye uygun değil, ceketin boyu uygun değil. Mesela ceketin boyunu kısaltırsak tabii vücut anatomisi kötü görünüyor.”

Yılmaz’ın mevcut çalışma programı günün erken saatlerinde başlayıp akşam geç saatlere kadar sürmekte ve oldukça yoğundur. Yılmaz, siparişlerin zamanında teslim edilmesinden sorumludur. Haberler‘> Son dakikaTaleplerini yerine getirmek için takımını en az 10 oyuncuya çıkarmayı planlıyor.

İstanbul Terziler Odası Başkanı Turan Aydoğdu, seçim adaylarından gelen artan talebin daire genelinde ülke genelinde rezalet yarattığının altını çizdi. “Terziye talep artıyor ve bu kadar yoğun bir zamanda kalifiye eleman bulmak zor” dedi.

Seçimlerden sonra 600 milletvekili meclise girecek.

xinhua Haberler Ajans muhabirleri İstanbul’dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

kocakoy-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu