Haber

Bursa’da Gazeteci Silahlı Saldırıdan 5 Santim Uzaklıkla Kurtuldu

Bursa’da silahlı saldırıya uğrayan gazeteci 5 santimetre farkla ölümden kurtuldu. Mermilerden biri yan camdan girip ön camı delerken, saldırıdan şans eseri kurtulan Yaman Kaya, “5 santimetre farkla kurtuldum. Belki bugün hayatta olmayabilirim ya da hastanede olabilirim.” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Lideri Nuri Kolaylı da “Gazetecilere yönelik saldırıların önlenmesi gerekiyor” dedi.

Olay, dün akşam saat 18.30 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, mesai bitiminde 34 GPT 098 plakalı otomobiliyle evine giden Yaman Kaya (37), kimliği belirlenemeyen bir kişinin saldırısına uğradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Silahlı saldırıyı yara almadan atlatan Kaya’nın otomobilinde maddi hasar meydana geldi. Kaya, polisteki ifadesinde, “Saldırıyı kimin, neden düzenlediğini bilmiyorum. Saat 18.00’de mesaim bitiyor. İşim ağır olduğu için 18.30 gibi ayrıldım. Saldırıyı düzenleyen kişi beni bekledi.” 30 dakika bekletin. Daha sonra saldırıyı gerçekleştirip kaçtı.”

Ölümden çok etkilenen gazeteci Yaman Kaya, “Dün işyerinden çıkıp eve gidiyordum. Tam köşeyi dönecekken silah sesiyle camın patladığını gördüm. İlk başta ben vuruldum sandım. Daha sonra bende bir sorun olmadığını anladım. Görgü tanıklarının ifadesine göre bu saldırıyı gerçekleştiren kişi buranın yarısındaydı.” “Saatlerce benim gitmemi bekledi. Durumu polise bildirdik. Arkadaşlarımız sayesinde polis bu konuyla yakından ilgileniyor. Olay yerine gelen polisin söylediğine göre kurşun 5 santimetre yanımdan geçti. Ben bu saldırıyı kimin yaptığından çok kimin emrini verdiğini merak ediyorum” dedi.

“Gazetecilere yönelik saldırıların durmasını istiyoruz”

Basın özgürlüğüne dikkat çeken Kaya, “Ben suç çeteleri hakkında yazan biriyim. Bu saldırının arkasında onlardan birinin olduğunu düşünüyorum. Emniyet Müdürümüz sayesinde bu konuya odaklandı. Artık yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz.” Gazetecilere yönelik saldırılara karşı önlem alın. Cezaların artırılmasını istiyoruz. Tehditlere rağmen “İşimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Saldırının ardından Yaman Kaya’yı ziyarete gelen Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, “Dün akşam bir meslektaşımız saldırıya uğradı. Bu planlı bir suikast. Çok şükür gazeteci kardeşimize rastgele bir kurşun isabet etmedi. Olayı bizzat duyunca planlı bir saldırı olduğunu öğrendim. “Kurşun 5 santimetre ıskaladı. Bugün pek çok şeyi konuşabilirdik. Bir an önce iyileşin” dedi.

Son dönemde gazetecilere yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Kolaylı, “Son dönemde çalışmalarını yakından takip ettiğimiz ve çalışmalarından dolayı tebrik ettiğimiz İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan talebimiz, gazetecilere yönelik saldırıların azaltılması yönünde çalışmalar yapılmasıdır. Bu duruma acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Fethiye’de “İstanbul’da bir meslektaşımızın kamerası çekilmiş ve kırılmıştı. Bugün Yaman kardeşimize yönelik bir suikast olayı var. Hükümetin bu durumu çözmek için çalışmasını bekliyoruz” dedi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri de geniş çaplı inceleme başlatarak çevredeki tüm güvenlik kameralarını inceledi. -BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu