Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi Akıl Oyunları Süper Ligi Ödül Töreni ile Tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ve yaklaşık 4 ay süren Akıl Oyunları Süper Ligi, ödül töreniyle tamamlandı. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nun elinden aldı.

Fiziki yatırımlarla Bursa’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, yeni neslin daha sağlıklı ve donanımlı olması için çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim kurumlarına spor salonu ve bilişim atölyeleri kazandıran, bebek taşıyıcı projesiyle eğitime verdiği desteği okul öncesi çağlara indiren Büyükşehir Belediyesi, çocukların zekalarını geliştirebilecekleri değerli bir etkinliği daha tamamladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle geçen yıl ilki gerçekleştirilen Akıl Oyunları Süper Ligi’nin ikincisi, 4 ay süren çekişmeli maçların ardından tamamlandı. Çocukların muhakeme, zihinsel egzersiz, strateji ve dikkat geliştirme, karar verme yönleriyle gelişimleri ve akademik başarılarının sağlanmasına odaklanan Akıl Oyunları Süper Ligi’ne 120 ilk ve orta okuldan toplam 1.000 öğrenci ve 150 istekli öğretmen katıldı. -yapma yeteneği, iletişim, centilmence rekabet ve rekabetçilik. katıldı. Akıl Oyunları Süper Ligi İlkokul kategorisinde Yıldırım Mümin Gençoğlu İlkokulu birinci, Yıldırım Hasan Öztimur 75. Yıl İlkokulu ikinci, İnegöl Şakir Lakşe İlkokulu ise üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde Nilüfer Dilek Özer Ortaokulu birinci, Yıldırım Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Yıldırım Orta Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

Etkinliğin ödül töreni, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nun katılımıyla Yıldırım Orta Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Oyunlar aslında çok ciddi bir iştir. Çünkü bugün bu oyunları oynayan çocuklar yarın ve ertesi gün ülkeye hakim olacaklar. Dolayısıyla bugün oynadıkları oyunlar çok kıymetli. Çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve sosyal becerilerini destekleyen “Çağımızın şartlarına uygun olarak geçen yıl başladığımız Akıl Oyunları Süper Ligi’ni 2. sırada tamamladık. Başarıya ulaşan tüm çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla heyecan verici bir çalışmayı daha tamamladıklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, “Bir oyun biter, yenisi başlar. Önemli olan kazanmak ama en önemlisi oyunda kalabilmek. Sürekli oyunun içinde olmak, sürekli yarışmak, sürekli yarışmak, kendini aşmak en önemli şey.” “Önemli. Bu süreçte bu heyecanı, bu duyguyu yaşadıysanız bu duyguları yaşayacaksınız ve hayatta da başarılı olacaksınız demektir. Bu vesileyle tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca teşekkür ediyorum. Desteğinden ve katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren okullara ödülleri verildi. Önder Aktaş, kategorilerinde birinci olan öğrencilere 5 bin TL, ikinci olan öğrencilere 4 bin TL, üçüncü olan öğrencilere ise 3 bin TL ödül verileceğini hatırlattı. -BURSA

nusaybin-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu