Ekonomi

Aydem Yenilenebilir Enerji ilk 9 ayda konsey gücünü 1.168 MW’a çıkardı

Aydem Enerji’nin yenilenebilir enerji üretimi alanında faaliyet gösteren şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, katma değerli yatırımlarıyla 2023 yılında da güçlü büyümesini sürdürüyor.

Yılın her çeyreğinde istikrarlı bir performans sergileyen Aydem Yenilenebilir Enerji’nin başarısı finansal sonuçlara da yansıdı.

Serdar Marangoz: “Kurulu kapasitemizi yüzde 14,5 artırdık.”

2023 yılının 9 aylık sonuçlarını değerlendiren Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Serdar Marangoz, şunları söyledi: “Yılın ilk 9 ayında devreye aldığımız hibrit Güneş Enerjisi Santrali ve rüzgâr kapasite artırımı yatırımlarımızla üretimimiz hızlandı. Şubat ayında Türkiye’nin en büyük hibrit güneş enerjisi yatırımının yanı sıra, Uşak’ta her biri 6 MW gücünde 9 adet Haziran ve 2 adet Ağustos ayında olmak üzere Türkiye’nin en büyük mor kanatlı türbinlerini devreye aldık. Yatırım girişimlerimiz sonucunda yılın ilk 9 ayında santralimizi yüzde 14,5 artırarak portföyümüzün toplam elektrik gücünü 1.168 MW’a çıkardık. Yılın ilk yarısında toplam aktiflerimizi 36 milyar 639 milyon 655 bin TL’ye çıkardık. Santrallerimizde koruduğumuz %99,6 emre amadelik seviyesine ek olarak aktif portföy yönetimimizle yılın ilk 9 ayında FAVÖK’ümüz 2 milyar 867 milyon 406 bin TL’ye ulaştı. “Yakın zamanda Söke ve Uşak’ta toplam 48 MW gücündeki türbinlerimizi devreye alacağız ve yatırım planımız çerçevesinde gücümüzü istikrarlı bir şekilde artırmaya devam edeceğiz.”

haber-kas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu