Haber

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması

AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, “Yüksek Seçim Kurulu üzerinden seçimi ertelemeye çalıştıklarını söyleyenler ya akıl tutulması yaşıyorlar ya da kötü niyetliler. Olağanüstü bir senaryo üretiyorlar ki hayretle izliyorum.”

AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Elitaş, AK Parti Grubu’nda gazetecilere açıklamalarda bulunarak sorularını yanıtladı. Elitaş, 6 Şubat’tan bu yana deprem bölgesinde 10 binin üzerinde deprem ve artçı sarsıntı yaşandığını belirterek, “Bölgede yaşayan insanlarımıza sabırlar diliyorum. Kendilerine ve yakınlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Başsağlığı diliyorum. 110 bin civarında yaralı vatandaşımızın yakınlarına acil şifalar diliyorum” dedi.

Bölgede eski ve yeni yüzden fazla milletvekili olduğunu hatırlatan Elitaş, yakınları ve kayıpları olduğunu söyledi. Elitaş, ilk gündemlerinin emekliliğe takılanlarla ilgili olduğunu belirterek, “İnşallah siyasi parti kümeleri dört maddelik kanun teklifine katkı sağlarsa kanun teklifini inşallah bitirebiliriz. Hızlı bir şekilde değerlendirebiliriz. bütüne yönelik görüşmelerimizde 10 saat müzakere.Parti grupları 4-5 parti önerisi yaparlarsa 2 saat sürüyor çarşamba günü bitiyor.İkincisi Arkeoloji Enstitüsü Vakfı ile ilgili konuşmaya başladık. genel olarak. Önceliğimiz EYT olduğu için ikinci sıraya o yasa tasarısını koyacağız. Tartışacağız. Bir takım kanunlarda değişiklik teklifimiz var, buna yapılanma diyoruz. O kanun teklifini görüşeceğiz” dedi.

Elitaş, “Veraset intikal vergisiyle ilgili düzenleme var. Deprem bölgesinde patron işçisine 50 bin liraya kadar nakdi yardım yaptığında bunlar bedelden sayılmayacak. Miras süresini uzatıyoruz” dedi. dedi.

Fay Kanunu ve cezalardaki artışla ilgili soruya Elitaş, “Bakanlık Fay Kanunu üzerinde çalışıyordu. 1 Mart’tan itibaren yer teslimlerinin yapılacağı ve hafriyat çalışmalarının yapılacağı yıl” dedi.

Elitaş, Yüksek Seçim Kurulu heyetine atıfta bulunarak, “Yüksek Seçim Kurulu aracılığıyla seçimi erteletmeye çalıştıklarını söyleyenler ya aldanıyorlar ya da kötü niyetliler. Olağanüstü bir senaryo üretiyorlar ve hayretle izliyorum.” Seçim Kurulu.

Elitaş, Kızılay’ın ürün satışıyla ilgili olarak, “Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının afetlerde insanlara yardım etmek için topladıkları bağışlar, topladıkları parayı ya Kızılay’a ya da AFAD’a aktaracak. Bu kişilerin Kızılay’dan rastgele çadır üretimi olursa, Bunun yerine Kızılay’ın dağıtım şemasını bir sivil toplum kuruluşuna devrettiğini düşünmek daha mantıklı olur diye düşünüyorum” dedi.

Elitaş, Bahçeli’nin Beşiktaş üyeliğinden ayrılmasıyla ilgili olarak “Halkın duygularına ve olumlu olanlara göre hareket eden devlet adamıdır” ifadelerini kullandı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu