Teknoloji

300 yıllık deniz kızı mumyasının sırrı çözüldü: İşte “Enjuin mumyası” ve arkasındaki gerçek

Gerçekte ne olduğunu öğrenmek için Kurashiki Bilim ve Sanat Üniversitesi’ndeki bilim adamları eski bir “deniz kızı mumyasını” kazdılar. “Enjuin’in Mumyası” Japonya’nın Okayama Eyaleti, Asaguchi’deki Enjuin Mabedi’ndeki bir kutuda bulundu. Unseen Japan, olağandışı nesnenin okunduğu bir not bırakıldığını söyledi. Genbun döneminde [MS 1736-1741] Tosa açıklarında bir ağa yakalanan bir deniz kızıolduğunu iddia etti.

Bu 300 yaşındaki “denizkızı”, keşfedildiğinden (ve muhtemelen bir maymun ve balığın vücutlarının birbirine dikilmesinden) bu yana, bir tapınma nesnesi olarak görüldüğü Asakuchi’deki Enjuin tapınağında tutulmaktadır.

Elbette bunun gerçek bir denizkızı olmadığı tahmin edilebilirken, insanlar yıllardır gerçekte ne olduğunu merak ediyorlardı. “Denizkızı” incelenmeden önce Japon haber kuruluşu The Asahi Shimbun’a konuşan başrahip tapınakta, ” Koronavirüs salgınını bir nebze olsun hafifletmesi ümidiyle kendisine dua ettik.” ve ekledi: “ Umarım araştırma projesi gelecek nesiller için bilimsel kayıtlar bırakabilir.

Ekip, inceledikleri varlığı belirlemek için yüzey gözlemleri, X-ışınları, bilgisayarlı tomografi (CT) taramaları, radyokarbon tarihlemesi ve DNA analizi gerçekleştirdi.

Bulgularını kesin bir raporda özetleyen ekip, mumyanın en azından kısmen hayvanlardan yaratıldığını kanıtladı. Kolları, omuzları, boynu ve yanakları örtmek için kirpi derisi kullanılırken, alt yarısı “sırt, anal ve pelvik yüzgeçler, yüzgeçleri destekleyen yüzgeç kemikleri ve kuyruk iskeletinden” oluşan bir ağdı. Grup, pulların 1800’lerin sonlarına ait olduğuna inanıyor.

Elektron mikroskobu ile çalışan ekip, saçın tırnaklar için hayvan keratini kullanan bir memeliden geldiğini buldu. Ve bunlar bir maymunu gösteriyordu. Ayrıca üst gövdenin kağıt ve kumaştan, ayrıca emsal teşkil eden pamuklu dolgu ve bir ölçü alçıdan yapıldığını fark ettiler.

Maymun ve balığın karışımı olan “denizkızı”, çalışmadan önce tahmin edildiği gibi muhtemelen bir Japon balıkçı tarafından şaka olarak yaratılmıştı. Balıkçı, denizkızının adayı kısırlaştıracağına dair bir kehanet yaptığını iddia ederek, tek çarenin denizkızının fotoğrafının olması olduğunu söyledi. Bu resmi insanlara seve seve verirdi, cüzi bir bedel karşılığında elbette…

Ekip, “deniz kızı” hakkındaki bulgularını bu yıl içinde yayınlayacak, ancak deniz kızlarının gerçek olduğunu doğrulamak için nefesinizi tutmayın. PT Barnum tarafından sergilenen muhtemelen şimdiye kadar gördüğümüz en ünlü denizkızı aldatmacası” Fiji Deniz Kızı Barnum, standın reklamını tipik efsanevi deniz kızlarının çizimleriyle yaptı. Bir hanımın başı ve vücudu (broşürlerde çıplak olarak tasvir edilmiştir), bir balığın alt yarısına yapıştırılmış sevimli yaratıklardır. her iki modül de kesinlikle ölmüştü.

haber-pendik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu